Ditt besök

Bra att veta

Mat & Dryck

Det finns ett flertal serviceställen för mat och dryck i Dalhalla. Du kan till och med inta en högklassig trerätters middag i Dalhallarestaurangen om du förbokar en menybiljett. Arenaområdet öppnar tre timmar innan föreställning.

Finklädd i Dalhalla?

Innebär varma, bekväma kläder och kraftiga skor. Det kan vara kyligt, så det är klokt att ta med sig en varm filt och sittunderlag. Ta gärna med regnskydd för alla eventualiteter. Regnponchos finns också att köpa på plats i Dalhalla. OBS! Inga paraplyer är tillåtna under föreställningen eftersom de skymmer sikten för dem som sitter bakom.

Parkering av personbil

Dalhalla har ca 1000 parkeringsplatser om du kommer med egen bil. Parkeringen ligger ca 200 meter från entrén. Därifrån tar det ca 15 min att promenera ner till arenan.

Dalhalla-bussar

Det går Dalhalla-bussar från många orter i Dalarna med hållplatser på vägen.

Funktionshinder

Dalhalla är handikappanpassat. Särskild parkering för rörelsehindrade finns, där handikappfordon tar hand om dig. Handikapplatserna finns i sektion A, raderna 21 + 23 och bokas via Siljan Turism 0248-797200, Visit Södra Dalarna 0771-626262 eller Dalhallas kansli 0248-797950. Om du har problem att gå i trappor är det bäst att boka sittplatser högt upp i ”salongen” rad 37-51. Rådgör med turistbyråerna vid biljettbeställning, eller ring till Dalhalla 0248-79 79 50. Hörselslinga finns.

Går barn gratis?

Alla besökare på Dalhalla som har en egen plats betalar. Är barnet så litet att det sitter i knät på en vuxen behöver man inte betala. Detta gäller dock upp till max sex års ålder.

Inte tillåtet i Dalhalla

Detta är inte tillåtet i Dalhalla:

  • Hundar (undantag ledarhund)
  • Rökning i salongen
  • Fotografering med blixt under pågående föreställning
  • Fotografering med systemkamera
  • Videofilmning av förställningarna
  • Paraplyer i salongen

 

Salongskarta

Tänk på att Dalhallas ”salong” sluttar brant. Har du svårt att gå i trappor bör du boka plats högt upp (raderna 37-51).

salongskarta

 

Så kommer du hit

Med bil

Dalhalla ligger ca 7 km från Rättvik mot Mora. Ta av från riksväg 70 strax norr om Rättvik mot Kullsberg/Nittsjö. Följ vägskyltar mot Dalhalla.

Med tåg

Tåg mellan Stockholm till Rättvik tar ca 3,5 tim. Därefter tar ni direktbuss från resecentrum. Bussresan tar ca 20 min

Med buss

I samband med operaföreställningen går direktbussar från flera orter i Dalarna.